שילוב נכון בין ריהוט לתאורה: מעניקים אור לרהיטים בבית

נכתב על ידי orly.

אחד האלמנטים המרכזיים בעיצוב הבית הוא ללא ספק הריהוט שנמצא בו. בכל חדר אליו אנחנו נכנסים לריהוט יש מקום מרכזי באופן בו אנחנו תופסים את העיצוב של החדר ומן הסתם, גם באופן בו בעלי הבית מחליטים לעצב את החדר. לא פעם המיקום של הרהיטים והסוג שלהם, הוא הבסיס לכל מה שקשור לעיצוב פנים של החדר בפרט והבית בכלל.

לכן, אפשר להבין מדוע כשאנחנו בוחרים אמצעי תאורה לבית, החל מאמצעי תאורה למטבח ועד אמצעי תאורה לחדרי שינה, אנחנו עושים זאת על פי המיקום של הרהיטים השונים וכן על פי הסוג, המבנה והגודל שלהם.

בשביל להמחיש זאת, אנחנו נציג כאן שתי דוגמאות קלאסיות בהן יש קשר בין תאורה לריהוט, וכיצד משלבים בצורה נכונה ביניהם. לפני כן חשוב לומר, שבכל מקרה בו אנחנו מבקשים ליצור שילוב שכזה, עלינו לקחת בחשבון את תפקיד החדר, מספר האנשים אשר לנים בו או עובדים בו, וכן את המיקום שלו במבנה, קרי בבית.

שילוב בין ריהוט לתאורה למטבח

אין ספק שאחד המקומות המרכזיים בבית הוא המטבח, יש הסבורים שזה הלב של הבית. כאן מכינים את הארוחות השונות ובבתים רבים גם נהוג לאכול בו ארוחות משפחתיות. לכן יש חשיבות עצומה בנושא של תאורה למטבח.

מאחר והמטבח מכיל סדרה של ארונות אשר נמצאת לפחות על קיר אחד, אם לא יותר (יש בתים בהם מדובר על שני קירות או שלושה). כמו כן, מלבד הריהוט יש גם מכשירי חשמל שונים, כמו למשל מקרר, תנור ועוד. מכאן נובעת נקודה נוספת בחשיבות של תאורה למטבח. הרי אם נציב אותה במקום צדדי, הרי שייתכן והריהוט יסתיר את האור ויקשה עלינו לפעול, אם נציב את תאורה לצד הריהוט, אז אנחנו עלולים לגלות שלא נעשה בו שימוש בצורה נכונה.

לכן חשוב לשלב בין השניים, בין תאורה למטבח והריהוט, תחילה בשאלת המיקום ולאחר מכן גם בשאלת העיצוב. נכון יהיה למקם את התאורה המרכזית בלב המטבח, כלומר במרכז התקרה, ואם אפשרי אז לשלב גוף תאורה נוסף ליד משטחי העבודה. תאורה זו צריכה להיות ממוקדת אך כזו שתאפשר עבודה נקייה ונוחה.

לגבי שאלת העיצוב, הרי נכון לשלב בין השניים, הן מבחינת החומר והן מבחינת הצבע. חשוב לזכור שאלמנט העיצוב העיקרי במטבח הם הארונות והשיש, לכן הגוף תאורה צריך להיות סולידי וצנוע.

שילוב בין ריהוט לתאורה בחדרי שינה

בדרך כלל בחדרי שינה, הן של הורים והן של ילדים, נהוג להתקין שני גופי תאורה לפחות אם לא שלושה. אחד במרכז החדר על התקרה, אחד ליד המיטה, ושלישי ליד שולחן הכתיבה (במקרה של חדר ילדים) או ליד שידת האיפור (בחדר הורים). חשוב שגופי התאורה ישתלבו עם העיצוב של הריהוט, ובדומה למטבח, צריך לקחת בחשבון שהמיקום שלהם אמור להיות קבוע, מתוך הנחה שאנחנו לא נזיז את הריהוט וגם אם כן, רק בצורה כזו שנוכל להמשיך להשתמש בגופי התאורה בצורה נכונה.